Basic web ke Minimalism web Design

Basic web ke Minimalism web Design

Minimalism bukan sahaja trend budaya gaya hidup semasa tetapi ia telah dijadikan inspirasi web design. Lebih banyak laman web beralih kepada reka bentuk minimalism untuk pendekatan yang  intuitif, dan mudah.

Berikut adalah beberapa asas reka bentuk web minimalis;

Gunakan elemen rata
Ikon rata dan elemen reka bentuk rata yang lain adalah mudah, cantik dan memenuhi tujuan mereka tanpa menarik terlalu banyak perhatian. Apabila anda membuat reka bentuk laman web minimalis, anda boleh menggunakan ikon rata dan unsur-unsur warna tertentu untuk mencapai rupa yang bersih tanpa beban warna.

Gunakan gambar latar belakang
Penggunaan gambar besar (kabur atau tidak) untuk latar belakang adalah salah satu trend terkini dalam reka bentuk laman web minimalis. Walaupun tidak melupakan pengunjung apabila anda merancang laman web dengan foto latar belakang: teks di atasnya harus mudah dibaca dan foto itu sendiri perlu sesuai.

Gunakan ruang putih
Penggunaan pintar ruang putih dapat melakukan keajaiban untuk laman web anda. Ruang putih membolehkan titik fokus laman web anda bersinar dan secara semulajadi tertumpu pada. Sudah tentu, pastikan kedudukan ruang putih di laman web anda masuk akal dan membolehkan kelihatan kurang bernasib baik.

Navigasi mudah
Sekiranya laman web anda disebarkan dengan maklumat dan pautan, ia boleh mengelirukan pengunjung dan menakutkan mereka. Untuk mengelakkan ini, cuba membuat navigasi mudah dan intuitif. Pelawat anda perlu mencari semua pautan yang diperlukan dengan mudah dan melakukan semua tindakan yang dikehendaki tanpa meletakkan terlalu banyak usaha.

Gunakan tipografi yang betul
Penggunaan tipografi besar atau asli adalah salah satu cara paling mudah untuk menarik perhatian pelawat dan membuat semua aksen yang diperlukan. Lebih-lebih lagi, kombinasi gabungan fon yang digunakan dapat memberikan kesan yang baik untuk pelawat anda.

Reka bentuk web minimalis membolehkan pengguna memberi tumpuan kepada apa yang penting untuk tapak web anda. Ia mudah, mudah, dan jelas bergaya. Jika anda ingin merombak laman web anda dengan trend minimalis terkini, sila lihat pakej web design kami

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Hubungi Kami Untuk sebarang Pertanyaan

FIND US ON GOOGLE MAPS

KAJANG OFFICE:
Jalan Reko Sentral 1, 43000 Kajang, Selangor

TECHNOLOG PARTNER

Google, Facebook, Bing, Microsoft .NET, PHP, Apache, Alexa, Moz, Semrush, Wordpress, Laravel, Node.JS, React Native, Android, Apple,

Contact Us At

Phone: 0175554451

Email Us At

Email: hi@rekaweb.my

© 2019 Rekaweb Web Design & SEO Agency . All rights reserved.

Term and Condition | Privacy Policy