Membina business anda dalam talian ( Online Marketing )

Membina business anda dalam talian ( Online Marketing )

Hei, kita akan lihat pada langkah pertama ke digital, Anda mempunyai banyak pilihan untuk membina kehadiran digital, termasuk perkara seperti Local Business directory , tapak web, aplikasi mudah alih dan media sosial.

Pakej design website murah malaysia berserta SEO - by Rekaweb™

Jika anda mendapat asas ini dengan betul ia boleh membuat dunia yang berbeza. Hari ini ia mudah untuk sesiapa sahaja untuk membuat rumah dalam talian. Tetapi laman web mungkin perkara pertama yang terlintas di fikiran, akan tetapi anda tidak semestinya perlu bermula di dengan laman web.

Katakan, sebagai contoh, anda seorang pendandan rambut. Langkah pertama anda adalah untuk mencari pelanggan dalam talian dan ditemui dalam talian dan mungkin untuk menyenaraikan kedai anda dalam direktori dalam talian tempatan, seperti Google My Business‎,

google my business rekaweb
google my business rekaweb

Kemudian, apabila seseorang mencari Google untuk pendandan rambut di kawasan anda, anda akan muncul dalam keputusan, tanpa keperluan laman web.

Anda juga boleh memulakan halaman Facebook untuk memberi bakal pelanggan sepintas lalu tentang perniagaan anda dan apa yang anda boleh lakukan, seperti foto atau video daripada beberapa pelanggan yang gembira dengan gaya rambut hebat yang telah anda cipta.

facebook rekaweb
facebook rekaweb

Tetapi pada satu ketika, anda mungkin mahu untuk membina tapak web (website) anda sendiri di web, kedai online di mana pelanggan anda boleh mencari dengan mudah semua maklumat yang mereka perlukan untuk mengetahui tentang anda dalam talian.

Perkara yang paling penting semasa anda mula merancang tapak anda adalah untuk memikirkan apa yang anda mahukan pelanggan anda buat di sana. Sebagai contoh, adakah anda mahu mereka menelefon anda? Jika ya, sertakan nombor telefon anda jelas pada setiap muka surat.

website rekaweb

Mungkin anda mahukan mereka untuk mencari kedai fizikal anda? Baik, sertakan peta dan arah pemanduan. Mungkin anda mahukan mereka
untuk membuat temujanji dalam talian. Itulah ciri yang boleh anda bina. Atau akhir sekali, anda mungkin mahukannya untuk benar-benar membeli produk daripada anda dalam talian, dengan membuat pesanan atau bayaran. Itu e-dagang, dan terdapat pelbagai pilihan daripada mudah kepada lebih kompleks yang akan kita bincangkan lebih terperinci dalam artikal lain

Laman web bukan satu-satunya rumah dalam talian lagi. Hari ini banyak perniagaan mencipta aplikasi mudah alih untuk pelanggan, yang boleh mereka simpan pada telefon pintar atau tablet mereka. API membuka semua jenis pintu digital. Sebagai contoh, anda boleh membuat loyalty program, atau menghantar peringatan secara automatik tentang janji temu yang akan datang.

 

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Hubungi Kami Untuk sebarang Pertanyaan

FIND US ON GOOGLE MAPS

KAJANG OFFICE:
Jalan Reko Sentral 1, 43000 Kajang, Selangor

TECHNOLOG PARTNER

Google, Facebook, Bing, Microsoft .NET, PHP, Apache, Alexa, Moz, Semrush, Wordpress, Laravel, Node.JS, React Native, Android, Apple,

Contact Us At

Phone: 0175554451

Email Us At

Email: hi@rekaweb.my

© 2019 Rekaweb Web Design & SEO Agency . All rights reserved.

Term and Condition | Privacy Policy