3 Trend Reka Bentuk Web November 2022

reka bentuk web bulanan

3 Trend Reka Bentuk Web November 2022

Reka bentuk web berfocuskan Warna dan kedalaman adalah tema utama bulan ini sambil kita melihat arah aliran reka bentuk yang berlaku di seluruh tapak web. Warna Merah adalah warna utama pilihan, dan kita boleh melihatnya hampir di mana-mana; perkara baharu ialah ia digunakan dalam latar belakang. Selain itu, elemen 3D dan depth of field memberikan kesan yang ketara.

Inilah yang menjadi trend dalam reka bentuk bulan ini.

1. Latar Belakang Merah

Merah ialah warna kuasa, semangat dan perhatian, tetapi sehingga baru-baru ini, ia bukan pilihan utama untuk latar belakang web design. Sekarang trending adalah merah sebagai warna latar belakang. Reka bentuk ini berani dan di hadapan anda dengan warna yang terang.

Tetapi ia berhasil

Dalam projek di bawah, merah ialah alat yang berkuasa untuk membantu menyampaikan mesej reka bentuk tapak web. Warna ini  melibatkan diri dengan reka bentuk untuk melihat apa yang berlaku dan kandungan di dalamnya, dan dalam kes Pentel, ia adalah sebahagian daripada warna jenama.

Arze menggunakan latar belakang merah tebal dengan inset warna kontras yang lebih kecil untuk menunjukkan item di tapak. Ia adalah pilihan yang menarik dan agak berani. Latar belakang merah membawa melalui skrol juga. Ini ialah penggunaan warna yang hampir tidak mengeruhkan tetapi masih memahami maksud dan membantu menunjukkan produk berkat banyak kontras.

arze

Perang Russia Ukraine ialah penggunaan sempurna warna merah sebagai warna yang menimbulkan perasaan ghairah dengan kandungan untuk menjelaskan konflik. Merah boleh menjadi warna yang dicas. 

rusia ukrian

Pentel menggunakan latar belakang merah yang lebih lembut sedikit daripada contoh sebelumnya. Di sini, merah ialah warna jenama dan mereka menggunakan latar belakang untuk membantu menarik perhatian kepada item dan elemen di tapak. Warna merah juga diletakkan di bawah skrol untuk memastikan tema sentiasa bergerak.

pentel

2. Ikon dan Grafik 3D

Elemen tiga dimensi 3D nampaknya menjadi trending dengan pereka web design. Kami melihat banyak 3D dalam projek dan kami sendiri banyak menggunakan element 3D dalam hasil design.

Diakui, ikon tiga dimensi 3D, grafik dan ilustrasi boleh menjadi sukar untuk dibuat dan digunakan. Selalunya mereka kelihatan agak ringan dan tidak sesuai dengan semua jenis kandungan. Oleh itu, mereka tidak begitu kerap digunakan.

Setiap projek ini mengambil pendekatan yang berbeza:
Admilk merangkumi semua dengan siri animasi 3D yang menampilkan nama jenama. Design agak ringan, dan agak tidak dijangka. Grafik termasuk objek yang kelihatan seperti belon, susu, bijirin, dan rumput dengan bunga.

Admilik rumput Admilik belon Admilik susu

Refokus menggunakan objek tiga dimensi yang bergerak pada skrol untuk mencipta aliran berarah dan minat visual dalam ruang yang tidak banyak perkara lain dari segi seni. Objek melekat dengan estetik pada skrol dan mencipta elemen menarik yang membawa anda melalui reka bentuk tanpa membebankan anda.

Junni ialah salah satu reka bentuk tapak web yang sesuai dengan 3D. Gaya grafik gelembung bergambar ini mula menjadi trend 3D dengan sendirinya sebagai gaya yang semakin digunakan dengan ikon dan juga emoji. Ia mempunyai rasa ringan, dan animasi hampir menjadikannya kelihatan bodoh dan agak kebudak-budakan.

3. Kedalaman Fokus Panjang

Sudah lama sejak aliran fotografi atau videografi sebenar membuat pusingan ini, tetapi terdapat begitu banyak contoh gaya imej/video ini dalam projek yang tidak boleh diabaikan. Kedalaman fokus yang panjang terdapat hampir di mana-mana, dari tapak pelancongan ke seni bina kepada e-dagang.

Kedalaman fokus atau kedalaman medan yang panjang membolehkan imej menunjukkan banyak ruang dalam imej dengan cara yang tajam dan boleh dilihat. Depth of field, dalam istilah fotografi, ialah jarak antara objek paling dekat dan paling jauh dalam imej yang boleh diterima secara tajam.

Dalam aliran ini, setiap tapak web menampilkan imej yang kukuh dengan banyak kedalaman medan. Imej boleh menjadi pegun atau bergerak, dan imej adalah perkara yang benar-benar menarik anda ke dalam reka bentuk.

Apa yang menarik tentang aliran ini ialah anda boleh melihat banyak adegan dan malah berasa seperti anda adalah sebahagian daripadanya. Ia merupakan konsep visual yang menarik yang boleh berfungsi untuk pelbagai tujuan.

Reka Bentuk Arredamento menggunakan foto dengan kawasan fokus yang luas untuk memberikan inspirasi reka bentuk dalaman. Perhatikan garisan yang jelas dan kemudahan yang anda dapati diri anda terlibat dengan imej itu, atau membayangkan bilik seperti yang digambarkan. Kesan yang digunakan dalam reka bentuk, dengan zum pada skrol, menarik pengguna ke dalam imej dengan lebih banyak lagi. Kedalaman di sini mengekalkan gerakan dan zum daripada terlalu banyak dan hampir membolehkan anda melihat lebih banyak dan berasa lebih dekat dengan objek yang berada lebih jauh dalam imej.

Interest Media menggunakan kekili video yang perlahan-lahan mengezum lebih jauh. Imej itu cantik, dan dengan tindanan teks mudah dibaca dan difahami. Rasanya seperti anda berjalan ke belakang di atas jambatan dalam video.

Kesimpulan

Terdapat dua arah aliran di sini yang cenderung bersilang antara satu sama lain: Warna merah ada di mana-mana dan mempunyai kemunculan besar pada musim luruh ini sebagai warna dan kedalaman yang dominan, dan fokus tiga dimensi ada di mana-mana.

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Hubungi Kami Untuk sebarang Pertanyaan

FIND US ON GOOGLE MAPS

KAJANG OFFICE:
Jalan Reko Sentral 1, 43000 Kajang, Selangor

TECHNOLOG PARTNER

Google, Facebook, Bing, Microsoft .NET, PHP, Apache, Alexa, Moz, Semrush, Wordpress, Laravel, Node.JS, React Native, Android, Apple,

Contact Us At

Phone: 0175554451

Email Us At

Email: hi@rekaweb.my

© 2019 Rekaweb Web Design & SEO Agency . All rights reserved.

Term and Condition | Privacy Policy